Ásvány Piac

Prémium Kristályok oldala

Hematit

NyomtatásE-mail
Hematit karkötő Indiai Kézműves Termék , 8mm szem nagyságú szemekkel !
Személyes Átvétel szállítás ide: 0,00 Ft
GLS Futárszolgálattal valló szállítás szállítás ide: 1300,00 Ft
Postai Ajánlott Küldemény szállítás ide: 600,00 Ft
Variáns alapára:3900,00 Ft
Fogyasztói ár1990,00 Ft
Kedvezmény-1910,00 Ft
Ár / kg:
183B0062
Leírás

Ásványi információk

Származás: Világszerte

Ásványi fajok: Hematit

Ásványi csoport: oxidok

Kémiai képlet: Fe 2 O 3

Keménység: 5-6

Kristályrendszer: Trigonális

Szín: acélszürke-fekete kristályokban, masszív vagy kristályos állapotban. Pirosbarna, ha földes vagy kompakt.

Jellegzetes megjelenés: Változó megjelenésű - lehet vörösesbarna, okkás tömeg, sötét ezüstös-szürke pikkelyes tömeg, ezüstös-szürke kristály és sötét-szürke tömeg, hogy csak néhányat említsünk. Mindannyiukban közös a rozsdavörös csík.

Ezoterikus információk

Birthstone: Kos és Vízöntő

Csakra igazítás: Alap

Elem: Föld

A név és a mitológia eredete:"A görög, haimatitáktól kezdve, a vérporos hematit vörös színére utalva." A hematit hosszú múltra tekint vissza, szorosan kapcsolódik a földi élethez és a korai emberiséghez. Néhány, bár nem minden, hematit 3,4 körül került le milliárd évvel ezelőtt, amikor a cianobaktériumok hajtották végre a legkorábbi fotoszintézist. Abban az időben az óceán rengeteg vasat tartalmazott szuszpenzióban. Mivel a cianobaktériumok fotoszintézis útján oxigént bocsátottak ki, az oxigénmolekulák megkötötték a vasat, és lehúzták az óceán fenekére. az oxigén végül gázként szabadult fel, ez az egyik legfontosabb lépés a Föld légkörének megteremtésében, de ez csak az óceán vashoz való megtisztításáig történhetett meg. A szemcsés hematit (vörös okker) az emberek szimbolikus viselkedésének legkorábbi példájához kapcsolódik,és valószínűleg az ásványi anyagok gyógyászati ​​célú felhasználásának legkorábbi példája. A régészek olyan műtárgyakat fedeztek fel Dél-Afrikában, amelyek szándékos faragást és marást mutatnak be, 75 000 évvel ezelőtt. Amellett, hogy pigmentként, ragasztóként és a barnulás során alkalmazzák, feltételezik, hogy gyógyszeresen is bevehették, vagy fényvédőként használták. A temetkezési gyakorlatban számos újkőkori kultúrában és még korábban is alkalmazták, ahol a csontokat szétválasztották, vörös okkerrel színezték és újratemették - a legkorábbi szén körülbelül 65 000 évvel ezelőttre datálódott. Az ókori görögök vasat társítottak Kos istenhez (Mars a római panteonban), a háború istenéhez, és a katonák csata előtt hematitot dörzsöltek testükön. Kunz szerint ez vélhetően sebezhetetlenné teszi őket,de a hematitpor a bőrt is vörösre színezte volna, és ezért ellenségeik megriadására vagy megijesztésére szolgálhatott. Hagyományosan a hematitot sok kultúrában alkalmazták évezredeken át a sebek véráramlásának meggyőződésére (Anselmus Di Boot, a német II. Rudolph udvari orvosa megjegyezte 1609-ben). Az idősebb Plinius az alkalmazást (általában lenyeléssel) használja fel a túlzott menstruációs vérzés megállítására és a vér rendellenességeinek kezelésére. "

további információ

A hematit megalapozza, védi és erősíti az akaratot. Sok vasásványhoz hasonlóan férfias „harcos” energiával rendelkezik, ezáltal támogatva a túlélés képességét és a további fejlődés vágyát. Fényvisszaverő minősége erősen csiszolt páncélzathoz hasonlítható, és a negatív energia és a „rossz vágyakozás” elhárítására szolgál. Ez a tükörszerű minőség másképp működik, az önreflexió ösztönzésével is elősegíti a személyes kérdések és minták tudatosságát. Magas vastartalma miatt vérszegénység és keringési problémák kezelésére használják. Megtisztítja és igazítja az alsó csakrákat, lehetővé téve a nem kívánt vagy felesleges energia kiáramlását a testből. A hematit levonja a hőt is, és hasznos lehet a láz kezelésében. Hasznos lehet kemoterápia során, mivel sok ember rendkívül megalapozatlanná válik,emellett a szenvedőknek megadja a túlélés akaratát és kezeli a vele járó vérszegénységet. A legtöbb ember jól kijön vele, de nem mindenki találja kényelmesnek a viseletét.